Kadrisandid koolimajas

Kadripäev on eestlastel vana ja rikkaliku kombestikuga tähtpäev, mis tagas karjaõnne. Juba sada aastat on see aga ennekõike kadride ehk kadrisantide jooksmise aeg kui maskeeritakse ja kogutakse ande. Ka 1.a klass käis väikestes rühmades algklasside õpilastele katri jooksmas.

Kõigepealt tutvustasid kadrisandid, kes nad täpsemalt on ning uurisid pererahvalt, kas kõik sügistööd on ikka lõpule viidud. Kadrihani koos kadrilastega kontrollis, kui targad lapsed klassis on ning küsis erinevaid mõistatusi. Samuti jäeti väike nuputamisülesanne hilisemaks lahendamiseks. Kadriema ja kadriisa tutvustasid kadripäeva kombeid, rääkisid, mida peaks sel päeval vältima ning ennustasid tulevase talve ilma. Kadriema palus ka oma kadrititele hambaraha, et hambad ikka valutult tuleksid. Kõik kadrid soovisid pererahvale õnne ja tervist ning ei jäänud ka ilma traditsioonilisest andide saamisest.

Liina Suurkivi, klassiõpetaja


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd