Esimene rahatarkuse veebikonverents Eestis sai teoks

Eile toimus Eestis esimene rahatarkuse veebikonverents “Kas raha annab vabaduse?”, millest said soovi korral osa võtta ka meie kooli põhikooli lõpuklasside õpilased ja gümnasistid.

Selle tempoka ja sisutiheda veebikonverentsi esinejad olid pädevad ja jagasid oma väga vahvaid kogemusi. Üheks ülesastujaks oli ettevõtluskoolitaja Mart Vainu, kes sügispoolaastal õpetas meie abituriente veebipõhisel kursusel “Rahatarkus”.

Mõtteid, mida üles noppida ja teoks teha nii kapitali kokkuajamise ehk teenimise ja säästmise kui ka selle paigutamise ehk investeerimise osas, oli konverentsil küllaga. Alustades kasvõi sellest põhitõest, et kõik on juba hästi, kui igakuised tulud ületavad kulusid. Läbivalt jäi kõlama mõte, et kõige olulisem on investeerida inimkapitali ehk siis iseendasse: oma haridusse, oskustesse ja kogemustesse. Lisaks kirg mõne valdkonna vastu ning ettevõtlikkus ja sihikindlus oma ideid ellu viia. Ridamisi jagus ka raamatute lugemise soovitusi.

Eraldi paralleelsessioonis, mis oli eelkõige mõeldud lastevanematele ja õpetajatele, arutleti rahatarkuse jagamise üle nii kodus kui koolis. Lastevanemaid julgustati lapsi rohkem tooma rahatarkuse juurde, olles oma hoiakute ja käitumismustritega lastele eeskujuks ning arutledes nendega näiteks selle üle, mis on palk, millele see igapäevases pereelus kulub või millised valikud perel seoses rahaasjadega on. Kooli puhul tõdeti lõimingu ning praktiliste tegevuste olulisust antud teema käsitlemisel. Rahatarkuse valdkonna veebisaitidena soovitati kasutada nt Minuraha, Börsihai ja Eesti Pangaliidu lehekülgi.

Kirss tordil oli kahtlemata veebikonverentsi lõpus reaalajas toimunud üle-eestiline rahatarkuse veebiviktoriin, milles Kadrina Keskkooli õpilased aktiivselt osalesid. Palju õnne Helanderile (9.a), kes vastas kõikidele küsimustele õigesti ja saavutas üldarvestuses II koha ning põhikoolide arvestuses I koha!

Rahatarkuse veebikonverents on järelvaadatav SIIN.

Lastevanematele ja õpetajatele mõeldud paneelsessioon on järelvaadatav SIIN.

Kaire King,
inglise keele õpetaja

Rahatarkuse veebiviktoriini tulemused (ekraanitõmmis)

Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd