Õppekäik metsaradadele andis uusi teadmisi

Kolmapäeval, 17. novembril uurisid 6.a ja 6.b klass õppekäigul metsakooslust. Osaleti Sagadi looduskooli korraldatud õppeprogrammis “Mets kui kooslus”.

Sagadi mõisa juurde jõudes jagunes seltskond kahte rühma: esimene grupp väljus bussist, et alustada päeva looduskoolis, teine grupp võttis bussi peale giidi ning sõitis edasi Oandu metsarajale. Metsas jagunesid õpilased väiksematesse gruppidesse ning saanud kätte töölehed, algas fotojaht matkarajal liikudes. Otsida tuli nii taime- kui seeneriigi esindajaid, lisaks hoida silmad-kõrvad lahti, et märgata kedagi loomariigist. Kui fotod tehtud ja enamik otsitavaid objekte leitud, juhtis loodusgiid tähelepanu metsaliikide vahelistele seostele ning jagas ka muid elulisi õpetussõnu. Jäi kõlama, et maailmast (ka loodusest) aitab paremini aru saada see, kui meie teadmistes on süsteem. Muu hulgas vaadati erinevaid samblaid madalaimas metsarindes, uuriti, kuidas levivad kuuse seemned ja arutati, kas sõnajalg on taim või seen ning miks tal pole õisi.

Pärast viiekilomeetrist jalutuskäiku viis buss tagasi Sagadi mõisa juurde, kus toimus vahetus: seni toas teadmisi omandanud sõitsid nüüd bussiga metsa ning metsast tulnud asusid tuppa oma metsaretkelt korjatud teadmisi süstematiseerima. Esmalt väike lõunapaus ning töö võis alata. Metsas moodustatud rühmad said kauni kujundusega töölehed, kuhu kirjutada ja joonistada kasutades abimaterjalina looduskooli klassiruumi kaunistavat arvukat pildimaterjali ja näidiseid. Kokkuvõtted päevast ja õpitust tegid õpilased oma töid ja uusi teadmisi kaaslastele ette kandes: kelle jaoks oli uus ja huvitav teadmine, et metssiga sööb tammetõrusid, kes tutvus kooreüraskiga või sai teada saatana-kivipuraviku olemasolust ja rähnide olulisusest teistele loomadele.

Tagasitee Kadrinasse kulges lõbusalt laulu saatel.

Maarja Põder, bioloogiaõpetaja


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd