LOTE suuna õpilaste õppepäev Tallinnas

Loodusteaduste õppesuuna õpilaste õppepäev toimus 8. aprillil Tallinnas.

Eesti Tervisemuuseumis tutvuti näitusega “Palju õnne!?”, mis tutvustab põhjalikult inimese heaolu, vaimse tervise ja tasakaaluga seotud teemasid. Saime teha isiksuse teste, tasakaaluratta abil kaardistada enda olukorda ning mõelda järele, mis teeb inimesed õnnelikuks. Muuseumitunnis “Tunne iseennast” said õpilased läbi mänguliste ülesannete väljendada, mis neid iseloomustab, kuidas märgata enda tugevusi ja väärtustada ennast ning kaaslasi. Üks olulisemaid oskusi elus ongi ära tunda, mis teeb meid õnnelikuks ja kuidas liikuda selle suunas. Saadi praktilisi näpunäiteid, kuidas keskenduda positiivsele jõule enda sees ja muuta teadlikult oma elu paremaks. Õpilased arvasid, et on väga oluline pöörata rohkem tähelepanu noorte vaimse tervise teemadele.

Tervisemuuseumis osaleti ka teadusteatris “Avalik lahkamine”, kus läbi teatraalse etenduse sai esmalt tutvuda meditsiini, täpsemalt anatoomia ajalooga. Seejärel toimus silikoonist õppenuku ja plastinaadide abil “avalik lahkamine””. Uuriti inimkeha siseehitust ja siseorganite tööd. Anatoomiline teater meeldis õpilastele väga, lisaks saadi hea kogemus koolis õpitu kordamiseks.

Õppepäeva lõpus külastati Tallinna Botaanikaaeda, kus toredate giidide abiga sai kasvuhoonetes põhjaliku ülevaate Vahemere igihaljast metsast, jalutada Ameerika ja Aafrika kõrbetes, nautida vihmametsa lopsakust, heita pilk Austraalia ja Uus-Meremaa omapärastele taimedele. Õnneks olid veel õite ilus ka mitmed orhideeliigid. Õpilaste hinnangul oli ekskursioon huvitav, giidid sõbralikud ja kompetentsed, õhkkond soe ja rahustav. Saime omamoodi osa ka Kreekale pühendatud taimede näitusest ja Kreeka välissaatkonnale pühendatud vastuvõtust.

Siret Pung
LOTE õppesuuna juht

Fotod: Susanna Piigli ja Siret Pung


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd