Pilk vabariiklikku vooru jõudnud projektile

Kadrina Keskkoolis tähtsustatakse ettevõtlikkust ning õpilased osalevad hea meelega erinevates projektides.

Sel aastal soovisid 5. klassi õpilased külastada Tartu Ettevõtlusküla, et läbida sealses keskkonnas rollimängu “Ettevõtlik kodanik”. Lennus on õpilasi 62, seega oleks olnud vahva ettevõtmise korraldamine peredele üsna kulukas. Kuna koolil on varasemast mitmeid positiivseid kogemusi mobiilse ettevõtlusmänguga, siis leiti koostööpartneriks Lääne-Virumaa Arenduskeskus, kes oli nõus õppekäiku osaliselt toetama, kokkuleppel, et osa kuludest tuleb õpilastel endil kanda. Samuti sai tingimuseks see, et antud summa tuli õpilastel endal ettevõtlikult teenida.

Mõte tundus asjaosalistele teostatav. Distantsõppe ajal korraldasid klassijuhatajad veebitundides ühiseid mõttetalguid, kuidas oleks võimalik koguda lennupõhiselt vähemalt 300 eurot ning bussisõiduraha. Erinevate võimaluste vahel koorus välja mõte korraldada sõbrapäevanädal ehk avada üheks päevaks sõbrapäeva kohvikud, pidada Sõbralt Sõbrale laata ning viia läbi loterii, kus iga pilet võidab.

Nii algas veebitundides menüü planeerimine, hindade kalkuleerimine, kohviku sisustuse kujundamine, loteriiks esemete kogumine jne.

14. veebruaril avanesidki mitmed kohvikud, mille tulu läks ühise eesmärgi jaoks. Nädala viimasel päeval kauplesid kõik soovijad Sõbralt Sõbrale laadal. Motiveerimaks õpilasi, said müüjad enamuse teenistusest endale jätta. Ühiskassasse tuli anda vaid 1 euro. Loterii osutus nii menukaks, et piletid olid müüdud juba paari esimese vahetunniga. Et tänada kõiki osalejaid, loositi kõikide piletiostjate vahel välja võitja enda valitud kattega värske pitsa.

Koostööpartneriks oli kohalik Konsumi kauplus. Laadal müümata jäänud riided annetati Kadrina vallas elavatele Ukraina peredele.

25. mail külastati kogu lennuga Tartu Ettevõtlusküla, kus õpilased läbisid rollimängu “Ettevõtlik kodanik”. Mäng meeldis õpilastele nii väga, et nad haakusid koheselt mõttega luua ka enda koolis ettevõtlusküla, et rikastada mobiilsete mängude mängimist. Üheskoos koguti erinevaid esemeid ning loodi linnavalitsus, pank, kaubamaja, ilusalong, kliinik, reklaamibüroo ja remondisalong. Õpilaste poolt loodud külla kutsuti pilootklassina mängu katsetama Kadrina Keskkooli 3.b klassi õpilased, kes mängisid mängu “Ettevõtlik pere”. Lisaks said kogutud vahendeid kasutada ka 8. klassi õpilased, et mängida mängu “Ettevõtlik kodanik”.

Kõik kogutud esemed talletati ning saadud kogemuse põhjal taasavatakse ettevõtlusküla juba uuel õppeaastal, et kõik soovijad saaksid mobiilset mängu mängida. Julged ja aktiivsed õpilased olid väga huvitatud olema ka peamängujuhi abilised, et anda koolikaaslastele edasi enda teadmisi ja kogemusi, mida nad said Tartu Ettevõtluskülast.

Projekti eestvedajateks on õpetajad Evelin Teiva, Kaire King ja Jana Sillajõe.

Evelin Teiva, eesti keele ja klassiõpetaja

Ettevõtlikult ettevõtlikuks · Kadrina Keskkooli 5. klassid


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi, logopeedi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd