9. klassi õpilased ammutasid teadmisi oma ala ekspertidelt

Oktoobrikuus oli üheksandikel karjääriõpetuse raames ise võimalik valida mõni Lääne-Virumaa ettevõte, kuhu nad sooviksid õppekäigule minna ja kirjutada neile sellekohane ametlik kiri.

Kirjas tuli põhjendada, miks just see ettevõte, mida nad soovivad õppekäigu raames teada saada ja mis kasu ettevõte võiks nende külastusest saada. Ja nii käiski 9.a klass eelmisel nädalal metsaveotehnikat tootvas Palmse Mehaanikakoda OÜs ja automaatkäigukastide remondi ja hooldusega tegelevas Hõbenool OÜs ning 9.b klass sel kolmapäeval puidust aknaid, uksi, treppe ja maju tootvas Aru Grupp ASis.

Need tegusate Eesti inimeste poolt loodud ettevõtted on oma valdkonnas teada-tuntud nii kodu- kui välismaal. Seda, et kõik kolm teevad oma asja südamega ning väärtustavad oma töötajaid, oli tunda igal sammul. Tootmisettevõtete puhul oli põnev jälgida, kuidas algmaterjalist, olgu selleks siis leht metalli või tükk puitu, saab lõpptoodanguna valmis näiteks tõstuk või trepp. Ja ehkki autojuhilube noortel veel pole, siis oli Märten Riimiga vesteldes ikkagi huvitav teada saada Hõbenoole nime- ja kujunemisloost, oma niši leidmisest ning näha, milline üks automaatkäigukast seest välja näeb.

Uusimate tehnoloogiate arendamine või kasutamine on samuti kõigis külastatud ettevõtetes olulisel kohal. Olime tunnistajaks, et robotid ei ole enam tulevik, vaid igapäevaselt kasutuses nii metalli- kui puidutööstuses. Tundsime huvi, et kas siis näiteks 10 aasta pärast on Aru Grupis oluliselt vähem töölisi. Juhan Viise sõnul seda ei juhtu. Pigem on siis lihtsalt füüsilise töö tegijaid vähem, aga selle võrra jälle arvuti taga erinevaid tööülesandeid täitvaid oma ala spetsialiste rohkem.

Noored küsisid ka võimaluse kohta suvel tööd saada. See sai nii Palmse Mehaanikakojas kui Aru Grupis positiivse vastuse ehk siis kellaaegadest kinni pidavad ja tööülesannetesse tõsiselt suhtuvad õpilased on ikka oodatud oma töösoovist kirja teel teada andma.

Teame, kui pingelised ajad võivad ettevõtjatel praegu olla. Seda enam oleme südamest tänulikud sooja vastuvõtu ja meile pühendatud aja eest! Loodame, et ka ülejäänud üheksandike soovid saavad peagi täidetud.

Kaire King
inglise keele ja karjääriõpetuse õpetaja


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd