Pressikonverents vallavanem Kairit Pihlakuga

Kolmapäeval, 11. jaanuaril korraldasid Kadrina Keskkooli humanitaar-sotsiaalsuuna meediagrupi õpilased pressikonverentsi Kadrina vallavanema Kairit Pihlakuga.

Arutlusele tulid mitmed teemad – Kadrina valla elu, Kadrina Keskkooli tulevik, sotsiaalkorterid, uue koolihoone rajamine ning kooli- ja lasteaiatoit.

Kairit Pihlak rääkis ka enda igapäevatööst. Vallavanema peamisteks kohustusteks on korraldada valla elu ning viia ellu volikogu otsuseid. Samuti kommenteeris Pihlak sotsiaaldemokraatliku erakonna seisukohti, mis toetavad võrdsust ja õiglust.

Konverentsil küsiti Kadrina valla 2023. aasta plaanide kohta ja saadi teada, et põhiliseks tegevuseks on koolimaja projekteerimine. Alanud aastal tahetakse tegeleda Rakvere tee haljastusega Kadrina alevikus, mis loodetavasti lahendab muuhulgas ka kõigile muret tekitava vareste probleemi. Nimelt on see talv plaanis eemaldada Rakvere teelt kuusehekk ja alustada uue haljastuse projektiga. Vallal on samuti plaanis ehitada üle raudtee kõnnitee, mis rõõmustab kindlasti paljusid inimesi.

Jutuks tulid ka sotsiaalkorterid. Kairit Pihlak kommenteeris, et sotsiaalkorteri saavad inimesed, kellel ei ole peavarju ja sissetulekut – mitte kedagi ei jäeta Kadrina valla tänavatele külmetama.

Juba aastaid on Kadrina Keskkooli õpilasi painanud koolitoidu kvaliteet ja maitse. Küsimusele “Kuidas on juba mitu aastat sama toitlustaja võitnud?” vastas vallavanem, et teistel kandidaatidel olid päris head menüüd ja võimalused, aga lähtudes riigihanke tingimustest tuli valida odavaim hind. HUSO suuna õpilased tundsid muret, et keegi ei võta õpilasi koolitoidu probleemidest rääkides tõsiselt ja selle probleemiga ei tegeleta. Pihlak vastas, et õpilased, kellel on probleeme koolitoiduga, peaksid pöörduma otse kooli juhtkonna poole.

Juttu tuli ka lasteaed Sipsiku toidu- ja kohatasust. Pihlak mainis, et juba peaaegu viimased 10 aastat on Kadrina lasteaia kohatasu olnud 20 € kuus, samal ajal, kui mujal Eestis võib kohatasu olla üle 70 € kuus. Pihlaku sõnul pole kohatasu tõstmise peale isegi mõeldud.

Cristel-Valeria Maasik, Karmen Kullamägi, Renata Rohtla, Meri-Ly Salumäe
11. klassi HUSO suuna meediaõpilased


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd