Tähistasime eesti kirjanduse päeva

Täna, 30. jaanuar on eesti kirjanduse päev, mis on kantud esmakordselt riiklikusse tähtpäevade kalendrisse, olles ühtlasi ka uus lipupäev.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ja kultuuriminister Piret Hartman väljendasid oma pöördumises lootust, et eesti kirjanduse päeva tähistamisega alustame igikestvat traditsiooni ning valmistume 2025. aastaks, kui tähistame kõik koos 500 aasta möödumist teadaolevalt esimese eestikeelse trükise ilmumisest.

Kadrina Keskkool on igal juhul valmis. Raamatukogus on avatud näitus ja esimene raamatu ettelugemine on tehtud. Nimelt luges raamatukoguhoidja Anneli Sild lastele ette raamatusõprade ringis raamatut “Sirli, Siim ja saladused” ja lapsed joonistasid.

2.a ja 3.a tähistasid eesti kirjanduse päeva koos ja tegid ühise eesti keele tunni.

Õpetaja Liina Suurkivi ütles, et kõigepealt nad rääkisid ja vaatasid pilte, et teadvustada, mis on eesti kirjanduse päev, kelle sünniaastapäeval seda tähistatakse ning kelle raamat on sel aastal fookuses. Seejärel kuulasid ERR lasteekraani vahendusel jutustust raamatust “Sirli, Siim ja saladused” ning mängisid üheskoos Kahooti keskkonnas viktoriini kirjanduse päevast ning kuuldud loost.

Tund lõppes ühise täherägastikust sõnade otsimisega.

Kuuendikud lugesid kirjanduse tunnis üksteisele katkendit raamatust “Sirli, Siim ja saladused”, mille autoriks on A. Kivirähk.

“Samuti võtsime kaasa enda Eesti autorite kirjutatud lemmikraamatud ja koostasime nende kohta reklaamplakatid. Valmis töid saab näha koridori seinal nädala lõpuks,” rääkis õpetaja Evelin.


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd