Tunnustus meie kooli õpetajatele

Meie head ja armsad õpetajad Karl Meos ja Keio Soomelt said väärika tunnustuse osaliseks. Nimelt sai õpetaja Karl Meos Eesti Kultuurkapitali Lääne-Viru ekspertgrupi aastapreemia käsitööoskuste edendamise eest ja aasta kultuuripärl on meie gümnaasiumiastme muusikaõpetaja Keio Soomelt. Palju õnne kõigile asjaosalistele!

Koolijuht Krõõt Nõmmela-Mehide: “Mul on hea meel, et kaks suurt oma ala professionaali töötavad meie koolis. Olen uhke ja arvan, et meie õpilastel on vedanud, et neid õpetavad sellised suured kultuurientusiastid. Auhinnad antakse ju inimestele, kes ei tee pelgalt ära oma töö, vaid tegutsevad kultuuri arendamisel ja tutvustamisel järjepidevalt.”

Mida neist kahest laureaadist räägitakse?

Õpetaja Karl teeb enda tööd tõelise kire ja soojusega. Ta on innovaatiline, kooli ja kodukoha väärtusi ning traditsioone hoidev ning teistest hooliv inimene.

Seda märkavad kõrvalt nii täiskasvanud kui ka noored, tema õpilased, kelle jaoks on Karl tugev sammas, kellelt õppida nii käelisi oskusi, kui saada ka vaimset tuge. Kolleegide päevi on teinud ilusamaks nii Karli huumorimeel kui laul ja pillimäng. Karl on olnud Kadrina Keskkoolis õpetaja juba nelikümmend üks aastat.

Tänu talle valmivad lindudele pesakastid Neeruti metsadesse, mida üheskoos õpilastega kevadel paigaldamas käiakse, kuid ka kingitused emade- ja isadepäevaks, mida koos noortega valmistatakse.

Karl hoolitseb ka selle eest, et täiskasvanutel käed Kadrinas käiksid ja viib läbi ringe – viimati koos Heli Napiga klaasvitraaži valmistamise töötoa.

Eelmisel kevadel toimus Karli eestvedamisel esimest korda Kadrina Seebikarbiralli, kus osalejaid eri põlvkondadest oli üle kogu Virumaa. Masinad, millega laululava mäelt alla vuhiseda, olid samuti ehitatud Karli abi, nõu ja jõuga. Arvestades huvi eelmise ürituse vastu, toimub see suure tõenäosusega ka sellel aastal.

Õpetaja Keio on meie kooli õpetaja sellest õppeaastast, ta annab muusikatunde ka Rakvere Ametikoolis.

Dirigendina juhendab mitut koori: So-La-Re noortekoor, Kadrina segakoor, Lüganuse segakoor ja segakoor Vikerlased. Kõik oma neli koori ta ka edukalt viinud laulupeole.

Ta on olnud ka legendaarse Punklaulupeo peadirigent, töötanud Rakvere Eragümnaasiumis (Rakvere Keskajapäevad, Rakvere Balletigalad) projektijuhina, samuti suvel Tallinnas toimuva Baltic Pride 2023 projektijuht. Alates aastast 2017 rahvusvahelise Rakvere LGBT+ filmifestivali Festheart looja ja peakorraldaja.

Keio õpib Usuteaduste Instituudis organistiks ja on ka Rakvere Kolmainu koguduse organist.

Katrin Kivi, arendusjuht

Keio Soomelt ja Karl Meos


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd