Kadrina huvikeskuse saalis toimus tuline valimisdebatt

Peale keskerakonna olid esindatud kõik erakonnad: reformierakondlane Katrin Kuusemäe, parempoolsete esindaja Janek Puusepp, sotsiaaldemokraat Maido Nõlvak, EKRE ridadest Valdo Helmelaid, Eesti 200 liige Helene Lumi ja Isamaad esindas Marko Pomerants.

Debati korraldasid humanitaar-sotsiaalsuuna õppurid, keda juhendas meediaõpetaja ja ajakirjanik Rein Sikk. “Minu meelest tulid noored väga edukalt toime ja debatt õnnestus väga hästi,” kommenteeris ta sündmust.

Rahule jäid ka noored ise. Moderaatori rollis olnud Gert Ruuto ütles: “Ma jäin debatiga üsna rahule, keskerakonna esindaja puudumine tekitas ainult pisut kurbust. Kõik kandidaadid on väga pühendunud ja kirglikud sinna [riigikokku – toim] saamiseks ja soovin neile kõigile igati edu.”

Teine moderaator Brit Katriin Murumägi leidis, et kõigil debatis osalejatel oli olemas oma arvamus ja nad teadsid, mida rääkisid ning mille eest seisid. “Kindlasti avardas see debatt nii minu kui teiste noorte maailmavaadet, sest arutati n-ö suurte inimeste teemadel ja nii said noored ehk ka paremini aru, kuidas asjad toimuvad,” lisas ta.

Debati korraldamine oli suuresti õpilaste kanda. Rein Sikk rääkis, et tema rolli piirdus vaid julgustamise ja konsulteerimisega. “Õpilased pidasid ise parteide kontoritega kirjavahetust, ise mõtlesid läbi küsimused, mida debatil külalistele esitada. Debatilt said nad ka suurepärase avaliku esinemise kogemuse. Lisaks nägid nad, et kuulsad poliitikud on tegelikult täiesti tavalised inimesed,” märkis ta.

Pärast debatti tehti juttu ka noortevolikogu töödest ja tegemistest.

Katrin Kivi, arendusjuht


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi, logopeedi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd