8. klassid õppisid loodusaineid Neerutis

Eelmisel nädalal, 7. juunil õppisid kõik 8. klasside õpilased loodusaineid ühisel lõimitud õuesõppepäeval Neeruti maastikukaitsealal.

Looduainete õpetajad olid ette valmistanud õpperaja erinevate õpipunktidena: olid üldpunktid, kus tuli rühmades otsida vastuseid ülesannetele Neeruti kaitseala ja üldse looduse kohta (näiteks taimede ja lindude tundmine), lahendada ristsõna, mõõta oma pulssi vms. Lisaks olid punktid, kus õpetajate juhendamisel tuli lahendada praktilisi ülesandeid: uurida Eesjärve vee omadusi (pH, tihedus, läbipaistvus, värvus jt); Tagajärve ääres püüda kahvaga põhjaloomastikku ja seda määrata; Sadulamäel määrata tuule suunda ja pilveliike, mõõta õhutemperatuuri, määrata küngaste siluette. Füüsika punktis tuli hakkama saada tule tegemisega ilma tikkude ja välgumihklita kasutades erinevaid vahendeid ja loovust ning leidlikkust; bioloogia punktis määrata näiteks koljude liike, samblikke ja uurida mikroskoobiga preparaate.

Õpilased liikusid rühmades ning tegid koostööd, jälgisid liikumisskeeme ja aega jäi ka looduse nautimiseks, sest ilm oli ilus, kuigi tuul oli külmavõitu, oluline oli ka liikumine värskes õhus. Saadi teada nii uut ning korrata juba tundides õpitut. Õpilaste arvates oli õppepäev tore ja aktiivne.

Siret Pung, bioloogiaõpetaja

Fotod: Siret Pung, Alis Münter, Kirsti Kasemets, Liina Leinmets, Maarja Põder


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd