HUSO suuna õpilaste õppekäik Peipsimaale

1. juunil võtsime HUSO suuna õpilastega ette õppekäigu Peipsimaale. Esmalt peatusime Rupsi külas Oja talus, kus on Juhan Liivi kodutalu ning täna asub ka muuseum. Pühendunud Liivi-uurija Tanar Kirs rääkis meile Liivi loomingust paralleelselt tema eluga.

Edasi sõitsime Varnjasse, et külastada Voronja galeriid ning teha ka väike söögipaus. Selles vanausuliste külas, vanas kalurimaja paadikuuris paiknev kaasaegse kunsti galerii avab igal suvel uue näituse, sellel suvel on avapäev 18. juunil. Aastaringselt on galerii aias avatud “Skulptuuride park”. Selles aias tundsime ka meie ennast mõnusalt, süües kodust tomatisuppi ning krõbistades vahvleid, mida pakkusid meile Voronja galeristid Kaili Kask ja Raul Oreškin.

Päeva lõpuks jõudsime Kolkjasse, kus tegutseb aastast 2009 Peipsimaa Pärimuskeskus, et alles hoida ja edasi arendada Peipsimaa traditsioonilisi käsitööoskusi. 19. sajandi lõpus ehitatud endises vanausuliste elumajas ootas meid Sinilniku tekstiilitöökoda, kus igaüks sai ise riidest koti peale mustri trükkida. Lisaks sai külastada giidi saatel sigurimuuseumit ning teha väike külatuur tõukerattaga.

Evelin Tiiter,
ajaloo-, ühiskonnaõpetuse õpetaja, HUSO suuna õppejuht

Fotod: Merike Sikk, Ketlin Rebane, Brianna Maasing


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd