Abituriendid õppisid teaduskeskuses AHHAA

Rakendusbioloogia kursuse juba traditsiooniline õppepäev 12. klassi Inte ja Lote suuna õpilastele toimus 25. jaanuaril Tartus teaduskeskuses AHHAA.

Tutvuti püsinäitustega ja katsetati näitusesaalide eksponaatidega; külastati uut näitust “Ahhaa, dinosaurused!”, kus sai rännata sadu miljoneid aastaid ajas tagasi ja tutvuda 15 liigutava ja häälitseva elusuuruses dinosaurusega, lugeda huvitavaid iseloomustusi nende eluviisist. Näituselt ei puudunud ka kardetud türannosaurus ja efektne stegosaurus. Giidide abiga uuriti Tartu Ülikooli meditsiinikollektsiooni eksponaate ja korrati üle inimese keha anatoomia ja füsioloogia teadmisi, kuid saadi ka uut ja huvitavat infot erinevate haiguste ning väärarengute kohta.

Huvitavaks vahelduseks oli osalemine silma lahkamise töötoas, kus korrati nägemise põhimõtteid ja silma ehitust ning seejärel said õpilased ise lahata seasilma ning leida üles kõik tähtsamad silma osad, uurida ümbrust putukate moodi – mosaiikselt läbi prillide, sest nii näevad liitsilmadega loomad, sooritada pimetähni katse.

Õpilaste arvates oli õppepäev vaheldusrikas, huvitav ja kasulik, kus oli piisavalt aega ka ise ja koos kaaslastega eksponaate uurida ja katsetada.

Siret Pung, bioloogiaõpetaja


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi, logopeedi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd