Tervisenädal Kadrina Keskkoolis

Eelmisel nädalal, 1.-5. aprillil toimus Adela-Roksett Kovaljova praktilise töö “Tervisenädala organiseerimine ja läbiviimine Kadrina Keskkoolis” raames ülekooliline üritus, mis oli täis erinevaid tegevusi. Nädala eesmärk oli panna õpilasi rohkem märkama ja väärtustama nii vaimset kui ka füüsilist tervist. Aprillis toimub ka rahvusvaheline südamenädal, mis sobib korraldatud tervisenädalaga hästi kokku.

Esmaspäeval algas 1.-9. klasside joonistusüritus teemal “Joonistame väärtusi!”. Õpilaste ülesanne oli vabalt valitud tehnikas joonistada süda ning südame sisse või südame ümber oma suurimad väärtused. Mitmed klassid võtsid üritusest osa. Kõige rohkem pidasid õpilased oma väärtusteks pere, kodumaad, sõpru ning koduloomi. Alates neljapäevast kaunistavad kooliseinu tublimate õpilaste tööd.

Teisipäeval paigutati koolimaja fuajee seinale Adela-Roksetti koostatud esmaabi ning läbipõlemise plakatid, mis jäävad sinna püsivalt. Esmaabi plakatitel on lühidalt, kuid konkreetselt kirjeldatud erinevate õnnetuste esmaabi juhendid. Nendeks olid näiteks tugev verejooks, lämbumine, teadvusetus, põletus, luumurd jt. Läbipõlemise plakatil on selgitatud, mis läbipõlemine on, mis on läbipõlemise tunnused, kuidas läbipõlemist ennetada ning mida tuleb teha, kui oled juba läbipõlenud. Olemas on ka kontaktid, kuhu pöörduda abi saamiseks.

Kolmapäeval toimus vahetunni ajal kooli valgel laval 3.-7. klassi õpilastele Kahoot võistlus. Kahooti teemaks oli hügieen, milles oli 25 küsimust. Küsimused olid mitmekesised, erineva raskusega ning puudutasid nii hammaste kui ka naha tervist. Kahootis osales kokku üle 30 noore ning 3 tublimat vastajat said auhinnad.

Oktoobris selgunud küsitluses olid mitmed 5.-12. klassi õpilased vastanud, et inimesed võiksid kõige enam annetada lastefondidesse. Seega algas esmaspäeval tervisenädala raames ka Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskampaania, kus kutsuti üles kogu kool annetama ja lapsi aitama. Annetuskampaania kestab kuni 1.juunini.

Neljapäeval oligi kooli õpilasnurgas avatud meditsiiniline kohvik, mille saadud tulu annetati Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi. Kohvikus müüdi erinevaid küpsetisi. Igal vahetunnil käis suur hulk õpilasi, õpetajaid ning teisi koolitöötajaid kohvikut külastamas. Kohvikus oli võimalus teha lisaks ostmisele ka vabatahtlik annetus. Kokku saadi kohvikus 235€, mis kõik annetati Lastefondi. Selle summa sees olid ka vabatahtlikud sularaha-annetused.

Reedel toimus tervisenädala viimane üritus – ülekooliline matkapäev. Matk oli korraldatud 5.-12. klassi õpilastele, kuid matkapäevast võttis vabatahtlikult osa ka algklasse, kes matkasid koos klassijuhatajaga oma koostatud rada pidi.

Matkapäeval läbiti kahte erinevat distantsi. Lühem Undla ring (5 km) ning pikem Undla ring (7,5 km). Matk oli nutivaba ning õpilased peatusid erinevates kontrollpunktides, mille teemadeks olid: soojendavad jooksumängud, tervisliku elustiili mäng, hirmudest rääkimine ning neile lahenduste leidmine, ravimijuhendite lugemine ja arusaamine, esmaabiteadmiste analüüsimine, venitusharjutuste tegemine ning lihaste tundmine. Vaatamata tuulisele ja sajusele ilmale osales matkapäeval 5.-12. klassides kokku 301 vaprat õpilast ning 26 õpetajat. Loodan, et kõik matkajad said liikumisest värskes õhus kasu nii oma vaimsele kui füüsilisele tervisele.

Suurimad tänusõnad:

Õpetaja Siret Pungale, kes terve selle nädala korraldamisel praktilise töö juhendajana suureks abiks oli.

Kehalise kasvatuse õpetajatele Rutt Kuusemäele ja Janika Holmbergile, kes juhendasid suure entusiasmiga matkapäeva kahte kontrollpunkti ning olid matkapäeva korraldamisel abiks.

Klassijuhatajatele ja õpetajatele, kes oma õpilasi suunasid nädalategevustest osa võtma ning matkapäeval julgelt kaasa matkasid ning õpilasi matkaks ette valmistasid.

11.LOTE õpilastele, kes vaatamata külmale ilmale juhendasid suure naeratusega matkapäeva kontrollpunktides õpilasi.

Huvijuht Kristi Aimla-Maripuule ja korraldusjuht Egert Eenmaale igakülgse abi eest.

Adela-Roksett Kovaljova

11. LOTE õpilane


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd