LOTE õppesuuna kevadised õppepäevad

Maikuu lõpus toimus LOTE õppesuuna õpilaste õppepäev Lääne-Virumaal. Külastasime Tamsalu Lubjaparki – looduse- ja pärandkultuuri paika vanal tööstusmaastikul, kus giidi abiga saime aimu, kuidas kunagi toimus suurtes ringlubjaahjudes lubja põletamine ja rõngaspaasi hankimine paemurdudest. Demonstreeriti ka lubjamördi valmistamist ja kõik soovijad said proovida selle kasutamist krohvimisel, mis oli väljakutseid pakkuv elamus. Külastasime mõisast jäänud ja restaureeritud nn Kukelossi, kus on huvitav väljapanek paekivist kui meie rahvuskivist, selle kasutamisest.

Retk jätkus Porkuni Paemuuseumis, ikka paekivi teemadel. Saime teada muuseumi torni ajaloost ja läbi ronida kõik korrused, tutvuda huvitavate eksponaatidega paekivist ja fossiilidest ning imetleda torni tipust ümbruskonda.

Järgmisena külastasime Võivere tuulikut, mis on kenasti restaureeritud külastuskeskuseks ja kõige tähtsam on seal asuv UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud Struve geodeetilise kaare üks punktidest. Veskis on huvitav väljapanek, kuidas see maailma teadusajalugu muutnud töö on seotud Eesti ja Võivere tuulikuga. Giidi abiga saime selgemaks, kuidas triangulatsiooni meetodil 19. sajandil Maa suurust ja kuju mõõdeti. Tekkis tahtmine külastada ka teisi Struve kaare punkte Eestis ja mujal maailmas.

Õppepäeva lõpetasime Lasila mõisas, kus Baeri tornis tutvusime rahvusvaheliselt kuulsa teadlase K.E. von Baeri elu ja teadustööga – embrüoloogia rajajana, imetaja munaraku avastajana on ta kindlasti ajalugu teinud. Meid võttis lahkesti vastu Lasila mõisakooli õppejuht ja loodusainete õpetaja Eve Kangur – meie kooli vilistlane.

Teisipäeval, 4. juunil matkasime osade õpilastega Lahemaal. Viru raba loodusrajal õppisime soode arengut, tegime loodusvaatlusi (õhu puhtuse määramist okaspuude ja samblike abil bioindikatsiooni meetodil), õppisime taimeliike, tegime värskendava ujumispausi rabalaukas. Matkasime ka Nõmmeveskil, kus imetlesime Nõmmeveski juga ja omapärast klindialust metsa ning kanjonit, jõime puhast ja karastavat allikavett. Õppepäev lõppes kordava viktoriiniga, mille tulemused näitasid, et osalejad olid tublisti teadlikumad kui hommikul ja matkates tasub loodust tajuda kõikide meeltega.

Siret Pung, LOTE õppesuuna suunajuht

Fotod: Siret Pung


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd