Marko Pomerants: tulevik näitab, kas CADrina muutub rahvusvaheliseks

ITi- ja NUTIfestivali CADrina patrooniks on aastaid olnud Marko Pomerants, mitmekordne minister ja pikaajaline riigikogu saadik, kes täna edendab suhtekorradust. Ta on üks neist, kes on alati üritusel kohal, ning ka oma rolliga vägagi rahul.

Tekst: Marko Rauman, 12. klassi HUSO suuna õpilane

Ürituse vajalikkus

Marko Pomerantsi sõnul võiks igal koolil olla mingi eripära. Kadrina Keskkoolil on selleks ITi- ja NUTIfestival CADrina, mis toimub juba 11. korda. CADrina sütitab noori insenere elukutse peale mõtlema ning Pomerantsi arvates on see hea missioon ja valik.

CADrina patroon on ise üritusega väga rahul ning talle meeldivad ka tavapärased avapaugud. “Need on võimsad etteasted,” sõnas Pomerants.

CADrina tulevik

Pomerantsi arvates on CADrina tulevikule mõeldes kõige suurem roll just ürituse sisul. “Tehnoloogia on viimase kümnendiga palju arenenud ning koos sellega arenevad ka joonestamisprogrammid. Sellega muutuvad kindlasti ka ülesanded. Tulevik näitab, kas CADrina muutub ka rahvusvaheliseks. Soomlased ju on käinud proovimas,” arutles patroon.

Positiivne, negatiivne

Pomerantsi sõnul on CADrina peamiseks positiivseks küljeks see, et ülesanded on olnud väga mitmekesised, aastatega on kasvanud ka võistkondade arv.

Patrooni arvates on üritusel ka mõni negatiivne külg. Esiteks just see, et korraldajatel võib tekkida kunagi väsimus, mis loomulikult pole keelatud. Ta mainib ka, et kahjuks pole ürituse tõttu täitunud soov, et Kadrina Keskkool oleks tänu arvutijoonestamisele kindlaks kooliks, mida valitakse.

Patroon on rahul kõigi bändidega, kes CADrinal on osalenud, kuid ta pole kindel, kas bändid annavad üritusele ilmtingimata väärtust juurde.

Vikipeedia sõnul on patroon mingi ettevõtmise traditsiooni või organisatsiooni kõrgel positsioonil olev soosija või eestkostja.

CADrina patroon Marko Pomerants igapäevases tööhoos (foto: Tiit Mõtus)


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd