Tere, Kadrina Keskkooli õpilased ja lapsevanemad!

Tervitan teid alanud uue kooliaasta puhul! Loodan et teil on olnud tore suvi ja olete valmis kooliaastasse pühenduma.

Sellel aastal on koolis mitmeid muutusi, mis suures osas on seotud töötajate vahetusega. Esmalt tutvustan ma uue direktorina iseennast.

Olen pärit Tartust ja pikalt elanud Tallinnas, aga viimased 11 aastat olen elanud Rakveres. Oma esimeselt hariduselt olen disainer ja töötanud tootmises disaineri, turundusjuhina ja jaemüügijuhina niisamuti ka Rakvere Kultuurikeskuse direktorina. Eelmisel kevadel lõpetasin Tallinna Ülikooli ja Eesti Kunstiakadeemia ühise kunstihariduse magistriõppe ja minu teine magistrikraad on haridusteadustes. Sellel kevadel lõpetasin Haridus- ja Noorteameti koolijuhtide järelkasvu arenguprogrammi, mille lõputöö aluseks oli tegelikult minu visioon Kadrina Keskkooli tulevikust. Olen töötanud disaini- ja arhitektuuriõpetajana ning disaini huviringide juhendajana Vinni-Pajusti Gümnaasiumis, kunsti huviringide juhendajana Rakvere Reaalgümnaasiumis ja õpetajana Athena Maja Huvikoolis. Kokku ligi kümme aastat olen töötanud lepingulise õppejõuna Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ja Eesti Kunstiakadeemias. Minule hingelähedaseks teemaks on kaasaegne innovaatiline kool, kus õpilane on motiveeritud õppima ning õpetaja tunneb rõõmu õpetamisest läbi enesearendamise.

Meie koolis on peale direktorivahetuse veel mitmeid muudatusi. 1. septembrist alustas koolis õppimist 638 õpilast, 1. klassi astus 43 õpilast ja 10. klassi 41 õpilast. Koolis õpib kokku 18 ukraina noort. Meil on ka üks vahetusõpilane Jaapanist.

Õpetajatest. Koolist lahkusid lisaks direktor Arvo Panile infojuht, inglise keele õpetaja, eesti keele õpetaja, kaks muusikaõpetajat ja kooli psühholoog. Asemele tulid vene keele õpetaja Kersti Põldma, matemaatikaõpetaja Caroline Karus, põhikooli muusikaõpetaja Sven Rannar, gümnaasiumi muusikaõpetaja Keio Soomelt, koolipsühholoog Liine Toming ja abiõpetaja Pille Vahkal.

Nagu näete on meie kool päris palju kasvanud ja ka õpetajate seas mitmeid muudatusi.

Meil on hetkel olnud probleeme uue aasta tunniplaaniga. Tänasest peaks tunniplaan olema enam-vähem korras, aga mõningaid muudatusi võib tulla veel kogu selle nädala jooksul. Palume teilt mõistvat suhtumist! Kommenteerin ka mõne sõnaga, miks on segadust olnud. Keerukaks teeb tunniplaani sättimise meie dünaamilised tasemerühmad 4.–7. klassis, mitmete õpetajate osaline tööaeg, õpetajate paralleelselt õppimine ülikoolis, ühe eesti keele õpetaja tundide jagamine teistele õpetajatele ning ka see, et viimase lisanduva õpetaja “jah” sõna tuli alles 31. augustil. Seega korrektse tunniplaani loomine arvutiprogrammi abil sai täielikult käima alles 30. augustil. Õpetajad on kooli vara ja me peame saama läbi rääkida nende soovid ja vajadused ning ei saa lubada ainult arvuti otsuseid.

Suurim muudatus on kindlasti see, et varasema e-päeviku asemel läksime üle Stuudiumile. E-päevikut me enam ei kasuta. Palun kõigil lapsevanematel luua Stuudiumi konto! Kadrina Keskkooli Stuudiumisse pääseb lingil https://kadrina.ope.ee/. Stuudiumisse registreerimiseks/sisselogimiseks on vajalik Smart-ID või ID-kaart. Võimalik on sisse logida ka e-posti aadressiga, kui see on varem Stuudiumi süsteemi sisse kantud.

Tõrgete esinemisel palun pöörduge Kadrina Keskkooli haridustehnoloogi poole helenv@kadrina.edu.ee.

Kes veel ei tea, siis 6.–12. klassi õpilaste sissepääs on liikunud vana maja väikesest uksest kõrval asuvasse peasissepääsu. Garderoobid asuvad sama koha peal ja liikumine garderoobi ja tagasi käib suurest trepist.

Ma loodan, et muudatused on teid ei hirmuta. Kohanemine muudatustega on osa elukestvast õppimisest ja paratamatult tuleb osata harjuda, võtta muutustest parim ning eelistada plusse miinustele. Mõnusat kohanemist ja rõõmsat uut kooliaastat!

Krõõt Nõmmela-Mehide

7. september 2022

Krõõt Nõmmela-Mehide

Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd