HUSO suuna õpilased ekskursioonil Laulasmaal ja Tallinnas

29. märtsi hommikul, kui maa veel valge oli, alustasid meie humanitaar-sotsiaalsuuna õpilased oma õppereisi Laulasmaale Arvo Pärdi keskusesse.

Kahetunnises haridusprogrammis tutvustati Arvo Pärdi loominguteed ja raamatukogu, saime kuulda näiteid tema loomingust ning vaieldamatuks lemmikuks kujunes muusika saatel maalimise töötuba. Marie-Elise sõnul sai ta palju uusi teadmisi Arvo Pärdi kohta ning kõige rohkem meeldis talle film. Marjettale meeldis, et haridusprogramm ei olnud ainult loeng, vaid sai vaadata ka filmi ja värvida lillepotte. Paljud arvasid, et selline võimalus pingete maandamiseks võiks ka meil koolis olla.

Õppekäik jätkus Tallinnas

Eelmisel kevadel külastasime husodega Ukraina Kultuurikeskust ning siis tutvustas keskuse asutaja Anatoli Ljutjuk meile projekti, mille tulemusena sünnib käsitööraamat “Neitsi Maarja laul”. See on pühendatud Neitsi Maarjale ning Eesti loodusele. Andsime nüüd Anatolile üle HUSO õpilaste nimedega kaks pilti Kadrina kandi loodusest. Imekaunid looduspildid joonistas käsitööpaberile Marianne.

Fotografiskas oli väljas kolm väga eriilmelist näitust, mis kõik puudutasid erineval moel. “Kohtumised Sofiega” viis vaatajad Downi sündroomiga noore neiu maailma. Elerinile meeldis eriti see, et väikese tüdruku lapsepõlvest kuni ta täisealiseks saamiseni oli tehtud fotosid. Igal fotol oli oma kindel lugu.

Sarah Mooni “Püsipunktis” kütkestas oma müstilisusega, kuid Ketlinile tekitas veidi kõheda tunde, sest teemad olid suhteliselt kurvad. Andres Serrano “Kurikuulsad” andis õõvastava pildi aastatetagusest rassistlikust maailmast. Renata arvates oli näitus väga huvitav, Vova hinnangul sai ta natuke uut teada näiteks rassismi kohta.

Õhtul jagunesid õpilased kahte gruppi. Kes soovis, sai Kumus vaadata dokumentaalfilmi “Metsamees”, mis keskendus Austraaliast pärit mehe pühendumisele Aafrika metsade päästmisel. Teine grupp aga vaatas Draamateatris kohtuklassikat “12 vihast meest”, mis pani mõtlema iga meie tehtava otsuse olulisuse üle.

Mõned õpilaste arvamused filmist ja teatrietendusest:

Oli väga huvitav. Meeldis Tony, sest ta oli peaaegu terve oma elu pühendanud metsade taastamisele Aafrikas ja tal ka õnnestus taastada palju rohelisust seal. (Triini)

Kindlasti väga vajalik ja õpetlik film meid puudutavatest probleemidest. (Eleanor)

Väga meeldis! Nii põnev ja kaasahaarav ja uskumatult huvitav. Ei oleks oodanud, et lihtsalt ühe laua taga inimesi arutamas ühe mõrvaloo üle võib nii huvitav olla, aga see oli! (Brit Katriin)

Algus oli natuke segane, aga päris põnev sündmuste edenemine. Näitlejad olid tasemel. Meeldis väga erinevad rõhutatud karakterid-iseloomud ja temperamentsus ning ka eelarvamustega seotud teemad. (Tähti)

Huvitav oli näha, kuidas meie varasemad kogemused ja eelarvamused/populaarsemad arvamused mõjutavad meie otsustusvõimet. (Sille)

Merike Sikk
inglise keele õpetaja

Evelin Tiiter
ajaloo-, ühiskonnaõpetuse õpetaja, HUSO suuna õppejuht


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd