Loodusteaduste õppesuuna õpilased külastasid Tartut

Reedel, 2. juunil toimus loodusteaduste õppesuuna õpilaste (10. ja 11. LOTE) õppepäev Tartu Ülikooli loodusmuuseumis ja botaanikaaias.

Loodusmuuseumis osaleti paleontoloogia ja geoloogia teemalises õppeprogrammis “Elu areng Maal”, kus põhirõhk oli kivististe ehk fossiilide tundmaõppimisel, samuti tutvumine Eesti geoloogilise ehituse ja levinumate maavarade tekkega. Sai veenduda, kui palju võib kaaluda üks meteoriiditükk, mis Eestimaad tabanud. Programm toimus nii õppeklassis kui muuseumi näitusesaalides, muuseumis tutvuti ka mitmekesise ja imepärase mineraalide koguga kogu maailmast ning vaadati simulatsiooni kunagi Eesti vetes elanud rüükalast. Õpilasi juhendas geoloog Mare Isakar. Hiljem jäi aega iseseisvaks tutvumiseks kogu muuseumi eksponaatidega.

Jalutuskäik üle Toomemäe viis ka kuulsa loodusteadlase K. E. von Baeri mälestussamba juurde, seejärel suunduti Baltimaade ühe vanima (tegutsenud juba 220 aastat) ja väikseima botaanikaaiaga tutvuma. Giidi põhjalikul juhendamisel õpiti tundma erinevate kliimavööndite taimeliike kasvuhoonetes ning rikkalikku kollektsiooni avamaastikul, mis jaguneb üheteistkümneks erinevaks aiaks, kus on uudsena olemas ka Eestimaa erinevate koosluste osakond, näiteks saab õppida rabade ja lamminiitude taimeliike – praegu õitses sookail. Botaanikaaed on avatud kõikidele soovijatele ning väga kaunis ja põnev roheline oaas kesklinnas, kus peatub aeg ning kuhu tahaks jälle tagasi minna.

Siret Pung, LOTE õppesuuna juht


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi, logopeedi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd