Loodusteaduste õppesuuna õpilased õppisid Tartus

Loodusteaduste õppesuuna (LOTE) õpilased külastasid eelmisel reedel Eesti Maaülikooli Zoomeedikumi, et osaleda veterinaarmeditsiini õppepäeval.

Tutvuti loomakliiniku, õppehoone ja seal õppimise võimalustega. Siin ravitakse nii suurloomi kui ka väikeloomi, samuti metsloomi (näiteks haigeid merikotkaid). Toimus õpituba, kus igal osalejal oli võimalus riietuda kirurgi kostüümi, mis polnud sugugi lihtne, proovida kätt haava kinni õmblemisel (mulaažil), mis õnnestus iga järgmise pistega paremini, samuti demonstreeriti loomadele kanüüli panemist ja süstimist. Kõik toimus lõbusas meeleolus Eda Leola ja Vaike Mee juhendamisel. Töötuba aitas läbi viia ka kuuenda aasta veterinaarmeditsiini üliõpilane Marelle Mägi, Kadrina Keskkooli vilistlane. Samal kursusel õpib teinegi meie kooli vilistlane Merili Sirvel, kes kahjuks ei saanud üritusel osaleda, sest oli võistlustel.

Tutvuti ka Zoomeedikumi muuseumiga, kus juhendaja Eha Järv näitas erinevaid skelette ja rääkis huvitavalt nende saamisloost ning eripäradest. Üllatusena oli muuseumis lisaks koduloomade skelettidele palju eksootiliste loomade skelette (ninasarvik, šimpans, jaanalind, jõehobu jt). Seejärel külastati TÜ raamatukogu, kus oli avatud näitus „Veterinaarmeditsiin 175“ – Juhani Püttsepp ja Eha Järv, kes on ka näituse autorid, rääkisid põnevalt ajaloolistest seikadest ja tutvustasid veterinaarmeditsiini arengut Eestis. Päeva lõpus leidsid huvilised õpilased ennast raamatukogu avariiulite vahelt uurimaks arstiteaduse ja psühholoogia valdkonna kirjandust.

LOTE õpilased osalevad sel õppeaastal Eesti Maaülikooli loodusteaduste kooli kursusel „Sissejuhatus loodusteaduslikku mõtlemisse“, mille raames õppepäev ka aset leidis. Kursus toimub veebiloengutena ja iseseisvate töödena, seetõttu oli väga tore vahetult kohtuda juhendajatega Tartus. Kursuse tööd korraldavadki bioloogid Juhani Püttsepp ja Eha Järv.

Siret Pung, LOTE suunajuht


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd