LOTE õpilased lõikasid õunapuid

Loodusteaduste õppesuuna õpilased käisid 22. märtsil Tartus Eesti Maaülikoolis, kus õppepäeva esimeses osas tutvustasid Metsamaja õppehoones erinevad õppejõud oma teadustöö ja õpetamise teemasid. Kaia Kask näitas laborit, kus uuritakse „taimede suhtluskeelt“ – taimede lenduvühendeid, ning rääkis taimede stressist ja lenduvühendite uurimise tähtsusest. Avo Toomsoo andis ülevaate mullamuuseumi eksponaatidest, eeskätt erinevatest Eesti piirkondadest võetud mullamonoliitidest, aluspõhja kivimeist, selgitas miks on ühes Eesti piirkonnas ühesugused mullad, teisal jälle hoopis teistsugused. Kaarel Sammet tutvustas Maaülikooli putukakogu, ka teisi selgrootuid – kogus on üle miljoni isendi tervest maailmast. Ta rääkis nende isendite säilitamisest, uurimisest ja tähtsusest ökosüsteemis.

Õppepäeva teine osa oli väga praktilist laadi – Maaülikooli Rõhu aias õpetas aednik Liivi Ennok õunapuude lõikamise kunsti. Seejärel said kõik õpilased praktikas järele proovida, kuidas reaalselt seda tööd teha. Meie õpilased tegid päris suure töö ära ja õunapuud loodetavasti rõõmustavad ning annavad sügisel hea saagi. Praktikumist tehti õppevideo teistele loodusteaduste kooli kursuslastele. Kursuse „Sissejuhatus loodusteaduslikku mõtlemisse“ raames peavad ka meie õpilased veel koduse tööna õunapuu lõikusega tegelema, oma tööd jäädvustama ning õunapuud kirjeldama.

Siret Pung (fotod), LOTE suunajuht


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool   EMU logo transparent 01 unescologo
Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi, logopeedi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd